SEARCH

Amazing Portofino

Ziua petrecută în Portofino a fost ca un vis frumos de vară. Cu raze fierbinți de soare, care te îmbie să te răcorești cu un Hugo în portul extrem de cochet, cu agitația tipic italienească, dar și cu peisaje minunate – vegetația mediteraniană, îmbinarea dintre albstrul-verzui al apei și stâncile înalte acoperite de verdeață, umbreluțele colorate și pescărușii jucăuși pe cer, străduțele înguste și vapoarele aflate în continuă mișcare. Alături de Genova, Sanremo, Rappalo, faimoasele sate care formează Cinque Terre, Santa Margherita Ligure şi alte sate sau orăşele mai puţin cunoscute, Portofino aparţine Rivierei Italiene. Este o zonă extrem de frumoasă a Italiei pe care mă bucur nespus că am vizitat-o.

În anii de aur ’50-’60, perioada „La Dolce Vita”, celebrităţi precum Frank Sinatra, Ernest Hemingway, Brigitte Bardot, Ingrid Bergman, Humphrey Bogart, Maria Callas, au adus micul port in lumina reflectoarelor. Astăzi, Portofino este la fel de apreciat şi căutat de celebrităţi. Madonna, Beyonce, Rihanna, Lana del Rey, Denzel Washington, Eva Longoria, Leonardo di Caprio, Xabi Alonso, Roman Abramovich, Prinţesa Charlene de Monaco sunt doar câteva dintre persoanele cunoscute de întrega lume care vin sau revin în micul port din Golful Tigullian, aşa că sunt şanse mari să dai nas în nas cu o vedetă pe străduţele din Portofino.

Oricât de minunat pare acest orășel admirat din partea de jos, din port, nu trebuie ratată o mică excursie în vârful dealului acestui orășel, unde te poți bucura de un view superb. Cum urci pe micile trepte, în partea dreaptă poți admira marea iar în partea stângă simpaticul port.

Cum poți să te bucuri cel mai bine de acest oraș? Simplu! Efectiv, bucură-te de el! Descoperă-l la pas, de-a lungul portului și pe străduțele animate în care vei descoperi restaurante elegante care te ademenesc cu cele mai delicoase mirosuri, cu magazine cochete cu souveniruri draguțe sau ultimele colecții ale brandurilor de lux, cu un pahar de vin savurat la apus, acompaniat de tomate și măsline italienești sau cu o baie în apa de un albastru impresionant.

portofino

Sper să vă fie util acest articol și dacă nu știați de acest loc, vi-l recomand din toată inima pentru o vacanță extrem de romantică!

Kisses,

Caterina

You May Also Like

Leave a Reply

*