SEARCH

Cinque Terre – un loc superb care merită vizitat

Cinque Terre – un loc superb care merită vizitat

Recunosc, mi-am dorit de câțiva ani să ajung la această destinație datorită fotografiilor văzute pe Instagram. Culoarea apei, sătucele desprinse parcă dintr-o poveste, căsuțele colorate și străduțele șerpuite, peisajele fotografiate de sus…toate m-au convins că această destinație nu este de ratat.

Am ajuns să vedem acest loc minunat după un zbor Budapesta – Milano (Bergamo), de unde ulterior am închiriat o mașină pentru că ne-am propus să vizităm mai multe locuri și aveam nevoie de flexibilitate. Mașina am închiriat-o chiar din aeroport, de la compania Hertz (cu o rezervare făcută de acasă. ps: este necesară o carte de credit pentru acest lucru, nu este de ajuns un card de debit). Dacă nu doriți să închiriați o mașină, nu vă faceți griji deoarece trenurile și bus-urile acoperă toate traseele turistice.

Cum noi am avut ca obiective de vizitat Portofino și Cinque Terre, pentru cazare am optat pentru Rapallo, un orășel situat la o distanță de aproximativ 20 min de Portofino și 50 minute de Levanto, locul de unde am luat croaziera către Cinque Terre. Am optat pentru acest oraș deoarece ne-am documentat înainte și aceasta era cea mai avantajoasă variantă dpdv financiar (de exemplu noi am închiriat o casă pentru 3 nopți și 4 persoane, care avea de asemenea și parcare pentru mașină pentru doar 50 euro/persoană pentru tot sejurul).

Chiar dacă cei mai mulți folosesc trenul ca mijloc de transport în Cinque Terre, noi am optat pentru vapor, deoarece ni s-a părut o experiență mult mai interesantă. În Cinque Terre toate orășelele sunt portuare (cu excepția Corniglia). Tot cu vaporul puteți ajunge pe mare și la Portovenere, așa numitul fake Cinque Terre, un fel de orășel bonus în continuarea celor 5 orășele, în care noi ne-am oprit pentru prânz la recomandările citite anterior pe diferite forumuri. Vapoarele circulă de la mijlocul lunii martie până la sfârșitul lui octombrie, dar cu cât mai mulți turiști vin, cu atât numărul de vapoare este mai mare. În funcție de traseul dorit, costul biletului diferă. Noi am optat pentru biletul nelimitat 1 zi în Cinque Terre – Portovenere, care a fost 35 euro și mi s-a părut că merită toți banii. Practic, puteai să îți organizezi după bunul plac cât timp dorești să stai în fiecare orășel deoarece exista un program al vaporașelor pe care îl puteai consulta.

Cinque Terre este un loc ideal pentru turismul pietonal pentru cei cu condiție fizică bună! În această parte a Liguriei există o mulțime de poteci, toate orășelele sunt unite unele cu celelalte minim prin două poteci. Itinerarele scurte trec de obicei de-a lungul coastei, iar cele lungi traversează vârfurile colinelor. Majoritatea turiștilor nu ratează ocazia să se plimbe pe potecile din Cinque Terre, în special, pe Poteca Albastră.

cinque terre

Sper că v-au fost de folos informațiile oferite în acest articol și dacă încă mai stați pe gânduri unde să fie viitoarea voastră destinație de vacanță, vă recomand cu drag să includeți și această destinație pe lista scurtă.

Kisses,

Caterina

You May Also Like

Leave a Reply

*