SEARCH

LIVE, for this is the time of your life

LIVE, for this is the time of your life

TIMPUL. O notiune abstracta pe care noi, oamenii, o intelegem greu. Este prea lent cand asteptam, prea scurt cand traim momente de fericire si prea putin cand efectiv ne dam seama ca avem nevoie de mai mult timp. Sunt zile in care lasi timpul sa treaca… si zile in care te plangi ca nu ai timp. De aceea, cred ca cel mai important in viata este sa ne dam seama ca timpul este limitat si trebuie sa ne bucuram si sa il folosim cum trebuie.

Sa ne facem asadar timp pentru oamenii care conteaza pentru noi, pentru lucrurile care ne fac sa zambim, sa fim fericiti si impacati cu noi. Sa traim mai mult in prezent si mai putin in trecut sau viitor. Pentru ca timpul nostru este ACUM.

Poate pare copilaresc, insa te provoc la un exercitiu simplu. Ia o foaie de hartie si noteaza primele 10 activitati care te fac fericit/a.

Ai notat? Bun. Acum, noteaza in dreptul lor cat timp le aloci dintr-o saptamana. Ce zici, ti se pare ca timpul alocat lucrurilor care te fac sa simti ca TRAIESTI, au cu adevarat timpul necesar? Cum ar fi sa nu mai pierzi timpul si sa il petreci asa cum se cuvine?

designeri-timisoara

fashionista

 

baby-blue-coat

bloggeri-fashion-timisoara

Si pentru ca am vorbit despre timp, ajungem sa discutam si despre ceasuri. Folosite pentru a masura timpul, ceasurile au castigat in timp si alte roluri: acela de a indica un anumit statut social iar in timpurile noastre au ajuns sa fie considerate accesorii si sa isi piarda din rolul sau initial de masurare a timpului.

Cateva curiozitati legate de ceasuri:

  • Primul ceas a fost obeliscul, inventat de vechii egipteni. Cu ajutorul luminii si a umbrei, acesta le indica oamenilor in ce moment al zilei se aflau.
  • Urmatorul pas in evolutia ceasului a fost clepsidra. Prima atestare a acesteia dateaza din anul 1328, intr-o pictura a italianului Ambrogio Lorenzetti.
  • Primul ceas public a fost construit la Milano, in Italia, si a fost asezat in principala piata a orasului, in anul 1335.
  • Pana in secolul al XIV-lea, in casele oamenilor nu au existat ceasuri.
  • In 1510, un lacatus german pe nume Peter Henlein a inventat ceasul de buzunar. Acesta avea insa numai o limba si indica doar ora, nu si minutele. De asemenea, nu avea geam de protectie.
  • Ceasul de mana a fost inventat in timpul Primului Razboi Mondial iar primul barbat care a purtat un ceas de mana a fost celebrul fizician francez Blaise Pascal.
  • La inceput ceasurile de mana au fost purtate exclusiv de femei, in timp ce barbatii foloseau doar ceasuri de buzunar.
  • Primii barbati care au purtat ceasuri de mana au fost oameni militari, undeva spre sfarsitul secolului 19, atunci cand importanta sincronizare a tacticii in timpului razboiului era una foarte mare.
  • Ceasurile erau considerate un lux in Marea Britanie; in 1797, a fost introdus un impozit pentru toti cei care achizitionau ceasuri.

Eu una am fost mereu pasionata de ceasuri si recunosc ca am si o superstitie legata de acest lucru: nu ies din casa fara ceas la mana deoarece cred ca lipsa acestuia imi aduce ghinion. Nu imi achizitionez des ceasuri,  imi iau un ceas nou la 1-2 ani, drept urmare, inainte de a face o noua achizitie cercetez cu atentie ce variante am pentru ca este o investitie pe termen lung.

Singurele 2 lucruri pe care stiam despre ceasul care imi lipsea este ca trebuie sa aiba ecran plat si sa fie auriu. Cautarea a pornit de la magazinele fizice, unde am probat mai multe modele pentru a ma asigura ca dimensiunea si modelul este potrivit pentru mana mea, la magazinul online. Am optat in cele din urma sa fac comanda pe magazinul online Pro Ceasuri. Daca si tu te gandesti sa iti achizitionezi in curand un ceas, te sfatuiesc sa arunci un ochi si aici. Au foarte multe modele la preturi foarte bune de la cele mai faine branduri: ceasuri Fossil, Tissot, Seiko, Timex, Lorus, Michael Kors, Esprit si multe, multe altele. Partea buna este ca mereu sunt si reduceri si oferte speciale pe website, poti gasi pe Proceasuri – sectiunea Promotii, toate ofertele speciale.

ceas-plat-auriu

nail-bar-timisoara

pro-ceasuri

padova-botanic-garden

Am purtat:

Palton bleu realizat de talentata Andre Micle, designer roman din Timisoara. Ii puteti urmari activitatea pe pagina de Facebook – AICI. Credeti-ma, merita! Eu am ramas foarte surprinsa de creativitatea si originalitatea de care da dovada si sunt foarte incantata sa ii pot purta creatiile!

Ceas LorusPro Ceasuri

Geanta Manier

Pinky nails by Nail & Go – Shopping City Timisoara

♠ ♥ ♠

Kisses,

Caterina

You May Also Like

Leave a Reply

*