SEARCH

In vizita la Palatul Ruginoasa

In vizita la Palatul Ruginoasa

Desi de cele mai multe ori combinatia alb – negru este asociata cu tinutele office sau cele clasice, aceasta poate fi un outfit la fel de potrivit pentru plimbari in oras, club sau un eveniment deosebit. Daca insa simtiti nevoia si pentru putina culoare, aceasta  poate fi adusa cu ajutorul accesoriilor.

Trecand peste partea de outfituri purtate, vrem sa va povestim mai multe despre locul in care am facut aceste poze. Aceasta a  fost ideea pentru o mica plimbare de weekend, perfecta cand nu dispunem de mai mult timp pentru o destinatia gen munte sau mare. La doar 60 kilometri de Iasi, in comuna Ruginoasa, se gaseste Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa.

Palatul, care astazi adaposteste muzeul memorial “Al. I. Cuza”, a fost construit in primul deceniu al secolului al XIX-lea, de vistiernicul Săndulache Sturdza. Lucrarile au fost finalizate in 1855. Cladirea, care pastreaza si astazi caracteristicile stilului neogotic, inspirat de romantismul german, este de forma patrata, cu un etaj, fiecare din cele patru fațade avand aceleași elemente: peroane largi, balcoane sprijinite pe lespezi de piatra.

Distrus in timpul celui de-al doilea război mondial, palatul și-a recăpătat strălucirea arhitecturală și farmecul specific după anul 1978, cand a fost restaurat. In anul 1982, aici s-a deschis muzeul memorial “Al. I. Cuza”.

In perioada 2006 – 2013, Palatul a fost din nou inchis in vederea derularii programului de restaurare si consolidare a cladirii, iar acum acesta si-a deschis larg portile pentru a fi vizitat.

Noua ne-a facut mare placere sa admiram camerele palatului si sa ne plimbam prin curtea acestuia!

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

fashion street

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

palatul ruginoasa

Caterina: blugi Bershka / bluza cu strasuri Zara / jerseu negru Berska via Kurtmann (il gasiti AICI) / pantofi In Tempo / geanta Alain Manoukian.

Andreea: fusta conica Mango / cropped blouse Bershka via Kurtmann (o gasiti AICI) / pantofi Staccato / bratari Massimo Dutti & Parfois / ceas Ceasuri Outlet / geanta cu bulineAccessorize.

O saptamana plina de energie!

Ne vedem  pe Facebook si Pinterest

Cu drag,

Caterina & Andreea

You May Also Like

Leave a Reply

*