SEARCH

Little black dress

Little black dress

Am fost mereu genul ăla de persoană căreia i-a plăcut să meargă la școală. Nu am fost ținută din scurt de părinți să îmi fac temele sau să iau note bune dar cred ca tocmai această libertate m-a făcut mai responsabilă și mi-a dat acea voință de a nu-i dezamăgi. Am văzut mereu școala nu doar ca un loc în care îți dezvolți cunoștințele ci și un loc în care să îți faci prieteni, să te distrezi și să îți creezi cele mai frumoase amintiri.

Țin minte și acum că îmi pregăteam de seara hainele pe care urma să le port a doua zi la școală și mereu am fost atentă la detalii și accesorizare, fie că era vorba de gulerul de la uniforma din clasele primare (care era creat de mama mea), de dresurile pe care mi le doream cu detalii vesele (imprimeuri cu buline, cireșe, flori, etc) sau accesoriile purtate în păr (vă mai amintiți de coronița cu cele 2 funde imense? 😊) )

Mi-a plăcut la nebunie să urmăresc serialele de la TV cu alți elevi și studenți din străinătate, curioasă de felul în care se întâmplă lucrurile în alte țări. Vă amintiți cumva de Rebelde și ulterior de Gossip Girl? La mine a fost o adevărată isterie cu Gossip Girl. Țin minte că primul sezon l-am văzut într-o singură zi, nici nu am mai făcut pauză să mănânc, abia așteptam să văd ce ținute vor mai avea Blaire (preferata mea) sau Serena.  Ce-i drept, Blaire chiar a lansat o modă cu bandanele de păr iar acest trend este din nou de actualitate.

Nu de puține ori am ales să urmăresc un serial tocmai datorită ținutelor personajelor, așa că iată care ar fi recomandările mele de seriale de la care veți avea parte și de fashion inspiration:

Gossip Girl – M-am uitat la acest serial în timpul liceului și apoi ultimele sezoane pe timpul facultății. Le-am revăzut apoi de mai multe ori. Partea faină la acest serial este că acoperă mai multe stiluri vestimentare – de la excentric și glamourous, la indie sau business. Aș zice că acesta a fost serialul meu preferat.

Sex in The City – Dacă ești pasionată de designeri de top și outfit-uri care să întoarcă mereu priviri, acest serial este un must see. Bonus, vei avea parte de multă intrigă și multe povești interesante. Colecția de pantofi a lui Carrie Bradshow ar face geloasă orice fashionistă.

Girls – Este un serial pe care l-am urmărit pe HBO Go și pare o variantă mai down to earth a lui Sex in The City. Urmărește povestea a 4 prietene care au în jur de 20 de ani, cu personalități și stiluri vestimentare foarte diferite care se îndreaptă spre viața de adult, dar care trec prin tot felul de experiențe care mai de care mai interesante. Mi-a plăcut acest serial deoarece toată povestea este prezentată sincer, fără a “ascunde” experiențe mai puțin plăcute precum o primă întâlnire nereușită/o relație plafonată din care nu știi cum să ieși, momentul cand ești părăsită sau afli că prietenul tău este gay și lista poate continua.

Killing Eve – Am urmărit acest serial ca urmare a unei recomandări de pe Instagram cum că în acest serial este un personaj cu niște ținute fabuloase și chiar așa este. Personajul principal este o asasină care nu dă greș niciodată atât în ceea ce privește victimile desemnate cât și ținutele pe care le poartă în timpul crimelor. Wow, acest personaj chiar te surprinde cu fiecare episod!

Revenind la ținuta mea, vă spuneam că prima dată când am văzut această rochie m-am gândit automat la o ținută “back to school” și personajul Blaire Waldorf mi-a venit în gând, deci nu putea să lipsească și o coroniță pentru păr. Rochia am găsit-o pe Bonprix (link direct AICI) iar accesoriarea acesteia am făcut-o cu elemente pe care le aveam deja în garderobă. Este perfectă pentru ținutele de liceu/facultate/job, este foarte comodă și versatilă și în plus este potrivită pentru orice siluetă. Alte rochii negre drăguțe și versatile mai găsiți pe linkurile de mai jos:

Rochie jerse cu mâneci 3/4 și fundiță albă – AICI

Rochie neagră, tricotată, cu guler înalt – AICI

Rochie neagră din jerse – AICI

Rochie neagră etui, stil business – AICI

Am purtat:Rochie neagră cu guler: Bonprix (click AICI)

Pantofi Stradivarius

Geantă Aldo (Tezyo)

Coroniță handmade Mara Rizea

“Every woman needs a little black dress.”

Photo credit: Maggie Astalosiu – click AICI și AICI să îi urmăriți portofoliul

Kisses,

Caterina

You May Also Like

Leave a Reply

*