SEARCH

Despre PADEL – un nou sport pe care il poti practica in Timisoara

Despre PADEL – un nou sport pe care il poti practica in Timisoara

Weekend-ul ce tocmai a trecut a inceput intr-un mod diferit fata de ce rutina mea de weekend. Daca in mod normal diminetile de sambata nu sunt chiar dimineti deoarece ma trezesc tarziu pentru ca simt ca trebuie sa imi incarc bateriile prin somn, sambata aceasta am fost foarte matinala si ghici ce? …m-am simtit mult mai plina de energie decat daca as fi dormit pana la 12.

Am dat curs invitatiei Dianei de a vizita si incerca o noua destinatie de petrecere a timpul liber: Padel Center, o baza sportiva situata in Timisoara, Dumbravita, pe strada Praga Nr.6. Am facut gasca mare cu blogerii din Timisoara si am fost foarte incantata de ce am descoperit aici.

Cum joci padel?

Padelul se joaca pe terenuri asemanatoare celor de tenis, dar de dimensiuni mai mici, cu palete fara corzi si cu mingi putin mai mici decât cele de tenis de camp. M-am interesat ulterior si am aflat ca sportul padel a luat nastere pe navele britanice ce navigau pe mare, in jurul anului 1890, ca modalitate de distractie pentru pasageri, fiind redescoperit in anul 1962 de un mexican, Enrique Corcuera, care a definit regulile jocului, dimensiunile terenului si i-a dat numele cunoscut astazi. In 1968, padel-ul ajunge in Europa, mai exact in orasul Marbella din sudul Spaniei, continuand sa devina cunoscut in Argentina si mai apoi in Brazilia, Italia si Franta. Usurinta si divertismentul sunt secretele succesului sportului padel, care se joaca de peste 10 milioane de persoane in lume.

Popularitatea sa explodeaza in anul 2005, odata cu aparitia primului turneu profesionist de padel. Este un sport de echipa, iar marele avantaj este ca il poti practica fara a fi nevoie de o conditie fizica speciala sau o tehnica avansata,  cuvantul de baza fiind dinamismul. Regulile generale sunt, in principiu, la fel cu cele din tenis. Modul de punctare este similar, iar tehnicile de joc sunt apropiate. Ceea ce diferentiază padelul este suprafata de joc, mai redusa, care impune un ritm de joc mai alert.

padel-center-timisoara

Desi nu mai jucasem tenis pana acum decat in joaca, am fost foarte incantata de acest sport. Mi se pare super distractiv si benefic pentru corp deoarece nici nu iti dai seama cand te joci cati muschi pui in functiune si cata miscare faci. Prima vizita la Padel Center a fost de recunoastere, insa deja am planificat cu Rox sa mergem in aceasta duminica sa facem din nou miscare.

bloggeri-timisoara

padel-center

padel-center-dumbravita

padel

teren-padel

palete-padel

padel

padel-timisoara

ce-sa-faci-in-timisoara-in-weekend

bloggeri-romania-sport

Multumiri partenerilor evenimentului care au facut ca aceasta zi de weekend sa decurga perfect: Padel Center, MaxAir, Ballony si gazdei – Diana Farca.

Foto credit: Anita Bejenaru  & George Bufan

Am purtat:

Bluza in dungi Mentego – Peek & CloppenburgShopping City Timisoara

Camasa ReservedShopping City Timisoara

Incaltari Miniprix

Locatie: Padel Center – Dumbravita, Timisoara. Mai multe detalii gasiti pe pagina lor de Facebook

Kisses,

Caterina

You May Also Like

Leave a Reply

*